Konu
:
Büryan Bursa Tarifi...
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Bursa Tarifi...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Bursa Tarifi...
Malzemeler;
2 Adet Biber
- 2 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek kaşığı Margarin
- 1 Kg Pirinç
- 1 Kg Tavuk Butu
- Yarım Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Sıvı Yağ
Tavuklar yıkanıp tencereye konulur, üzerini kapatacak kadar su ve tuz ekleyip 30-45 dk kadar haşlanır
1 soğan küp küp doğranır, üzerine margarin ve sıvıyağ eklenip kavrulur
1 kg pirinç, soğuk suyla yıkanıp, kavrulan soğanın üzerine dökülür kavurmaya devam edilir
Domatesler soyulup doğranır
Biberler de doğranır
Kavrulan pirinçler fırın tepsisine alınır
Biraz tuz attıktan sonra, üzerine haşlanan tavukları ve tavuk suyu pirinçlerin üzerine geçecek kadar eklenir
Boşluklara domates ve biberler eklenip 250 derecedeki fırında pişirilir
Piştiği suyunu çekmesinden anlaşılır
10 dk dinlendikten sonra sunuma hazırdır
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul