Yalnız Mesajı Göster

Bu Köfteyi Yemeye Doyamayacaksınız

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu Köfteyi Yemeye Doyamayacaksınız



MerhabalarBildiğiniz gibi Kurban Bayramını henüz bitirmiş bulunmaktayızBu aralar tüm evlerde et yemekleri pişiyorBen de bu sebeple;sizlerle Bursa'nın meşhur İnegöl Köfte'si tadında kendi tarifimi paylaşmak istedimLezzet olarak çok memnun kalacağınızı düşünüyorumHatta Bursa/Kayhan'daki meşhur köftecilerin köfteleri kadar lezzetli olduğunu düşünüyorumFazla çene yapmadan tarife geçeyim

Malzemeler
1 kg kıyma(Yağ oranı yüksek olacak,kaburga kıyması tercih edilir)
2-3 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı karbonat
4/1 (çeyrek) çay bardağı limon suyu (şişelerde satılanlardan değil,kendiniz sıkın)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Limon suyunun içine karbonatı atıyoruzKöpüren karışımı kıymanın üzerine döküyoruz1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip,arada su ekleyerek kıymayı güzelce yoğuruyoruzİyice yoğurduktan sonra,kıymayı 1 gece buzdolabında bekletiyoruzErtesi gün;soğanları rendeleyip,suyunu süzdükten sonra kıymanın içerisine katıyoruzGöz kararı tuz ekleyip,1 yemek kaşığı sıvı yağ ve arada su ekleyerek güzelce yoğuruyoruzYoğurduktan sonra kendi isteğimize göre şekil verip,bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruzİster büyük yaparız kasap köfte olur,ister küçük uzun şekilde yaparız inegöl köfte olur,istersek de madeni para büyüklüğünde yuvarlak ve yassı şekilde yaparız pideli köfte olurŞekil verirken,bir çay tabağına biraz sıvı yağ ve su koyup arada ellerimizi ıslatırsak,ellerimize kıyma yapışmazIzgarayı pamuk veya fırça kullanarak sıvı yağ ile yağlayıp,ısıtıyoruz ve köftelerimizi ızgarada pişiriyoruzArzu edenler tavada da pişirebilirBen ızgara tavsiye ediyorumPişen köfteleri kapaklı,çelik bir kapta muhafaza edersek,kurumaz;sulu,sıcak ve lezzetli kalır

Önemli Not:Köftenin lezzetli olmasında en önemli etken içindeki yağ oranıdırKıyma yağsız olursa hiç bir şeye benzemezYağlı olması gerekir Ayrıca dana kıyma olursa daha iyi olurKüçük baş olacaksa da kuzu eti olmalı

Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla