Yalnız Mesajı Göster

Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Yahnisi (4 Kişilik)



Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su






Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım Bol su ile iyice pişirelim Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim Etleri kemiklerinden ayıralım Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim 20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım


dır

Alıntı Yaparak Cevapla