Konu
:
Fajita Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fajita Tarifi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fajita Tarifi
Fajita tarifi
Malzemeler
200 grm bonfile
1 adet büyük soğan
1 diş Sarımsak (püre)
2 adet dolmalık kırmızı biber (dilimlenmiş)
1 kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı ekşi krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Çeşitli baharatlar
Hazırlanış:
Bonfileyin ince ince dilimleyip
zeytinyağında püre sarımsak
tuz taze çekilmiş karabiber ile birlikte bir kaç saat bekletin
Bu arada ekşi
kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin
Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup
iyice ısındığından emin olun
Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir
Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin
Kontrol edin
Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız
biber
soğan ve baharatları ekleyin
Kısa bir süre karıştırarak soteleyin
Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın
Servisi sırasında kızarmış ekmek
çeşitli soslar va patates cipsi kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul