Yalnız Mesajı Göster

Simitli Kıyma Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Simitli Kıyma Kebabı



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı
160
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılırdiğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanırsoğan rendelenirsarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilirKırmızı biber yıkanır,çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılırBulgura kıyma ,soğan ,sarımsak ,kırmızıbiber,nane,pulbiber,karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulurŞişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır
Su 1/2 su bardağı
100
Soğan 1 orta boy
70
Sarımsak 3 diş
9
Kırmızı taze biber 1 orta boy
10

Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı
500
Nane 1 tatlı kaşığı
0,7
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
Gaziantep yöresinde yaygındır

Alıntı Yaparak Cevapla