Konu
:
Simitli Kıyma Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Simitli Kıyma Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Simitli Kıyma Kebabı
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı
160
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır
diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır
soğan rendelenir
sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir
Kırmızı biber yıkanır,çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır
Bulgura kıyma ,soğan ,sarımsak ,kırmızıbiber,nane,pulbiber,karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur
Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır
Su 1/2 su bardağı
100
Soğan 1 orta boy
70
Sarımsak 3 diş
9
Kırmızı taze biber 1 orta boy
10
Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı
500
Nane 1 tatlı kaşığı
0,7
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
Gaziantep yöresinde yaygındır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul