Yalnız Mesajı Göster

İçli Köfte İi...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte İi...



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

İçi


İçi:Pirinç 4 yemek kaşığı su ile haşlanırSoğanlar soyulur,yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranırYağ ile birlikte sararıncaya kadar kavrulurKıyma ilave edilerek kavurmatya devam edilirSalçalar ,tuz ,baharatlar ve haşlanmış pirinç eklenip biraz daha pişirilirAteşten alınır ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır Dışı: Bulgur ve irmik 2 su bardağı ılık su ile ıslatılırYumuşayınca salça ve tuz eklenip azar azar un serpilerek yoğrulurHafif sert bir hamur hazırlanırAvuç yağlanır,yumurta büyüklüğünde beze alınarak yuvarlanırOrtası çukurlaştırılır,baş ve işaret parmağı ile kenarları inceltilirHazırlanan içten gereği kadar konur ve kapatılarak yarım ay şekli verilirBüyük bir tencerede 8 bardak su kaynatılırtuz ve 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ (köftelerin yapışmaması için) ilave edilirKöfteler kaynar suya salınarak haşlanırKö+J269fteler suyun yüzeyine çıkınca,kevgirle servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır
Pirinç
2 yemek kaşığı 20
20
Soğan
4 orta boy
280
Zeytinyağı
3/4 su bardağı
150
Yağlı koyun kıyması
1 1/4 su bardağı
250
Biber Salçası
1 yemek kaşığı
10
Salça
1 yemek kaşığı
10
Karabiber
1 tatlı kaşığı
2
Pul biber
1 tatlı kaşığı
2
NOT
Kimyon
1 tatlı kaşığı
2
Günümüzde her yörede bilinen içli köfte,içine konana malzeme çeşidine göre isimlendirilirÖrneğin ,patatesli,ıspanaklı,haşhaşlı,ve susamlı içli köfte gibiTarif Şanlıufra yöresinden alınmıştır
Maydanoz
3/4 demet
45

Tuz 1 tatlı kaşığı2 Dışı



Malatya Çiğ köftelik Bulgur
3 su bardağı
480


Alıntı Yaparak Cevapla