Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Dürüm

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Dürüm




Malzemeler,
4 adet lavaş ekmeği
İç Malzemesi,
500 gram tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
Sosu için,
3 adet domates
1 diş sarımsak
Üzeri için,
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
Tavuk eti, soğan ve biberi küçük parçalar halinde doğrayın
Orta boy tavaya sıvıyağı alıp kızdırın ve soğanları ekleyin
Soğanların rengi değişince biber ve tavuk etlerini ilave edin
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
Tavayı ocaktan indirmeden önce tuz ve kekik ekleyip karıştırın
Sosunu hazırlamak için sarımsak ve domatesleri rendeleyin
Küçük bir tavaya alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin
Her bir lavaş ekmeğinin ortasına tavuklu harç koyun
Rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin
Dürümlerin üzerinde domates sosunu gezdirin
Kaşar peyniri rendesini dürümlere pay edin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin
Dilerseniz mısır, brokoli gibi haşlanmış sebzelerle servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla