Yalnız Mesajı Göster

Hasan Paşa Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hasan Paşa Köftesi




Malzeme :
Yarım kilo kıyma
2 dilim ekmek
1 adet soğan
1 kaşık salça
2 adet yumurta
3 – 4 adet patates
3 kaşık yağ
1 yumurta
2 kaşık süt
Tuz,
karabiber
Yapılışı :
İki defa çekilmiş etin içerisine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu karabi­beri koyup iyice yoğurunuz Etten yumurta büyüklüğünde parçaları oval şekle getirip tam ortalarını iyice bir tepsiye diziniz Üzerine 2 kaşık yağ koyup orta hararetli fırında 20 – 25 dakika pişiriniz Diğer tarafta patatesleri iyice haş­layıp püre haline getiriniz Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriniz Sonra bu püreden kaşıkla alıp tepsideki köftelerin çukur kısmına iyi­ce doldurunuz, 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandı­rıp tepsideki köftelerin üzerine dökerek orta hararetli bir f’rına koyunuz Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alınız Servis tabağına şeklini bozmadan alıp servis yapınız
()





Alıntı Yaparak Cevapla