07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım Köftesi
Malzemeler:
500 gr yağsız dana kıyma,
1,5 kase köftelik ince bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
7 adet büyük boy domates,
9 adet çarliston biber,
bir yemek kaşığı tereyağı,
mısır özü yağı
Yapılışı:
Derin bir kasede 500 gr yağsız dana kıyma,
1tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber,
küp şeklinde incecik doğranmış kuru soğan
ve 1,5 kase köftelik ince bulgur iyice özdeşleşene kadar yoğrulur
(Pişerken köftenin dağılmaması için harcına salça katılmamalıdır )
Hem bulgurun yumuşaması hem de malzemelerin birbirine kaynaşması için yoğurma işlemi sırasında eller sürekli ıslatılmalıdır
İyice yoğrulduktan sonra harçtan kopartılan yumurta büyüklüğündeki parçalar, iki avuç arasında ezilerek inceltilir
Hazırlanan yuvarlak ve ince köfteler yanmaz bir tavada yeteri kadar mısır özü yağıyla kızartılır Çarliston biberlerin sap kısımları çıkartılmadan sadece uç kısımları kesilir
Hazırlanan biberler, yağın etrafa sıçramaması için derin bir kızartma tenceresinde kızartıldıktan sonra kevgirle yağı süzülerek bir tabağa alınır
Orta büyüklükte derin bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir
Rendelenmiş 7 adet büyük boy domates tereyağıyla iyice kavrulur
Kavrulan domateslerin üzerine kızartılan biberler eklenir
Birkaç dakika bu şekilde kaynadıktan sonra üzerine köfteler ilave edilir
Lezzetlerin birbirine karışması için yine birkaç dakika kaynatılır
Yemeğimiz servise hazırdır
alıntı
|
|
|