Konu
:
Ayva Yaprağindan Ekşili Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Yaprağindan Ekşili Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Yaprağindan Ekşili Köfte
AYVA YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE
Ölçüler:
3 su bardağı yarma
1 /2 kg
kadar ayva yaprağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kg
yoğurt
1 /2 kg
kuru soğan
2 kaşık un
1 yemek kaşığı erik ekşisi
Tuz
Yapılış:
Yarma tuz ve su ilâvesi ile yoğrulur, yumuşak bir hamur hazırlanır
Ayva yapraklan yıkanır
Hazırlanan hamurla pamuklu tarafı içe, parlak tarafı dışa gelecek şekilde hamurla kalem gibi sarılır
Hazırlanan köfteler bir tencereye muntazam bir şekilde dizilir, tuz atılır, üzerini geçinceye kadar sıcak su ilâvesi ile pişirilir
Diğer tarafta yoğurt-unla birlikte bir tencerede karıştırılır üzerine iki su bardağı kadar su ilâve edilir, karıştınla karıştırıla kaynatılır
Erik ekşisi, yoğurd-un-su karışımına ilâve edilir
Pişmiş olan köftelerin üzerine kaynamakta olan karışım boşaltılır, bir kaç taşım kaynatıldıktan sonra servis tabağına alınır
Üzerine küp şeklinde doğranmış tereyağında kavrulmuş soğan gezdirilir, ılık olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul