Yalnız Mesajı Göster

İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı





Malzemeler
4 adet kuzu pirzola
2 yemek kaşığı önceden hazırlanmış firik pilavı
2 yemek kaşığı sotelenmiş ıspanak
1 çay kaşığı zahter yağı
1 yemek kaşığı kuzu sos
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 dal taze kekik

Hazırlanışı
Kuzu pirzolalar tuz, karabiber ve zeytinyağında hafif marine edildikten sonra ızgarada isteğe göre pişirilir Garnitür olarak tavada zeytinyağında ıspanaklar ince kıyılmış soğanlarla birlikte sotelenerek hazırlanır Firik pilavı, kuzunun kendi sosu ve zahter yağı ile birlikte servis edilir Dekor olarak kabuğu soyulup çekirdekleri alınmış yarı kurutulmuş domates ve taze kekik kullanılabilir

Firik Pilavı
Malzemeler
100 gr tereyağı
3 soğan
4 su bardağı su
300 gr firik
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

Hazırlanışı
Bulgur yıkanıp süzülür, firik ayıklanır Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra tereyağı tencerede eritilir, pembeleşinceye kadar kavrulur Su eklenip kaynatılır Sırasıyla firik, karabiber ve tuz ilave edilip iyice karıştırılarak pişirilir Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak pirzolanın yanında servis edilir

Zahter Yağı
Malzemeler
200 gr taze zahter
1 su bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam biber

Hazırlanışı
Taze zahterler sıcak suyun içinde 30 saniye haşlanıp buzlu suyun içine alınır Mutfak robotunun içine zahter yaprakları, sarımsak, tuz ve biber koyup zeytinyağı ağır ağır bu karışıma yedirilir En son ince bir süzgeçten yağ geçirilip dekor olarak kuzu pirzolanın yanında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla