Konu
:
İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı
Malzemeler
4 adet kuzu pirzola
2 yemek kaşığı önceden hazırlanmış firik pilavı
2 yemek kaşığı sotelenmiş ıspanak
1 çay kaşığı zahter yağı
1 yemek kaşığı kuzu sos
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 dal taze kekik
Hazırlanışı
Kuzu pirzolalar tuz, karabiber ve zeytinyağında hafif marine edildikten sonra ızgarada isteğe göre pişirilir
Garnitür olarak tavada zeytinyağında ıspanaklar ince kıyılmış soğanlarla birlikte sotelenerek hazırlanır
Firik pilavı, kuzunun kendi sosu ve zahter yağı ile birlikte servis edilir
Dekor olarak kabuğu soyulup çekirdekleri alınmış yarı kurutulmuş domates ve taze kekik kullanılabilir
Firik Pilavı
Malzemeler
100 gr
tereyağı
3 soğan
4 su bardağı su
300 gr
firik
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Bulgur yıkanıp süzülür, firik ayıklanır
Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra tereyağı tencerede eritilir, pembeleşinceye kadar kavrulur
Su eklenip kaynatılır
Sırasıyla firik, karabiber ve tuz ilave edilip iyice karıştırılarak pişirilir
Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak pirzolanın yanında servis edilir
Zahter Yağı
Malzemeler
200 gr
taze zahter
1 su bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam biber
Hazırlanışı
Taze zahterler sıcak suyun içinde 30 saniye haşlanıp buzlu suyun içine alınır
Mutfak robotunun içine zahter yaprakları, sarımsak, tuz ve biber koyup zeytinyağı ağır ağır bu karışıma yedirilir
En son ince bir süzgeçten yağ geçirilip dekor olarak kuzu pirzolanın yanında servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul