07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Ve Boğazkere Marineli Bonfile

Malzemeler:
1 kg bonfile şişe takmak için küp doğranmış
½ bardak kırmızı şarap
1 çorba kaşığı Türk kahvesi
1 bardak zeytinyağı
2 diş sarmısak, ince doğranmış
1 çay kaşığı taze karabier
2 dal biberiye, yaprakları ayıklanmış
Sos için:
2 bardak demiglace sos
1 çorba kaşığı Dijon hardal
2 çorba kaşığı krema
2 bardak kestane mantarı, ince doğranmış
2 adet arpacık soğan
1 diş sarmısak, ince doğranmış
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
3 dal taze dağ kekiği, ayıklanmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kırmızı şarap, Türk kahvesi, zeytinyağ, sarmısak, karabiber ve biberiyeyi karıştırın ve bonfile parçalarını bu sıvının içine aktarın 3 saat marine edin
Sos için:
Zeytinyağında arpacık soğan ve sarımsağı soteleyin Hafif yumuşadıktan sonra mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin Kırmızı şarap ilave edin ve yaklaşık 2 dakika sonra krema, Dijon hardal, demiglace’ı ilave edip karıştırın Kekik, tuz-karabiber ilave edin ve bonfileyle beraber servis edin Bonfileleri marineden çıkarıp şişlere dizin ve içleri pembe olacak şekilde ızgarada pişirin Diana Sos’la beraber servis edin
|
|
|