Konu
:
Krepte Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Krepte Kuzu Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krepte Kuzu Eti
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
400 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 havuç
1 patates
200 gr
mantar
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
Krep hamuru için
3 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Maydanoz sapı
Tuz
Hazırlanışı
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun
Havuçları halka dilimleyin
Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin
Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin
Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz, kekil ve karabiber ile tatlandırın
Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın
Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın
Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın
Her iki tarafını da pişirin
Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın
Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın
Yağladığınız fırın tepsiye dizin
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün
200 derece ayarlı fırında 5 dakika ısıtın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul