Konu
:
Ev Usulü İskender Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü İskender Kebap
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü İskender Kebap
Kullanılan Malzemeler:
yarim kilo et
1 tane pide
bir kase yogurt veya suzme yogurt
4-5 kasik tereyag
2 kasik salca
2 domates
6 biber
karabiber; tuz
Tarifin Hazırlanışı
eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz
pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz
sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz , bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul