Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü İskender Kebap

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü İskender Kebap





Kullanılan Malzemeler:
yarim kilo et
1 tane pide
bir kase yogurt veya suzme yogurt
4-5 kasik tereyag
2 kasik salca
2 domates
6 biber
karabiber; tuz

Tarifin Hazırlanışı
eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz
pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz
sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz , bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla