Konu
:
Patatesli Dana Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Dana Bonfile
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Dana Bonfile
4 dana bonfile (tenderloin)
2 arpacık soğan
20 taze patates
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Taze biberiye
Patatesli dana bonfile:
Arpacık soğanların kabuklarını soyup çok küçük doğrayın ve derin bir kaba alın
üzerine tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin
Etleri hazırladığınız karışıma bulayıp üzerini streç folyoyla örtün ve 1 gece buzdolabında dinlendirin
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan fırın kabına alın
üzerine tuz, karabiber, biberiye yaprakları ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın
üzerini alüminyum folyo ile örterek 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin
Folyoyu kaldırıp 10 dakika daha pişirin
Bonfileleri ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada yüksek ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Patates ve etleri servis tabaklarına alın
Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul