Konu
:
Patates Dizmesi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Dizmesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Dizmesi
Kullanılan Malzemeler:
- 8 adet orta boydan
biraz daha küçük patates
(Büyük boy bir tencere
için)
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Pul biberi, karabiber,
tuz
- 1,5 yemek kaşığı
domates salçası
- yarım çay bardağından
biraz fazla sıvıyağ
- 1,5 su bardağı kaynar
su
Tarifin Hazırlanışı
- Patatesleri soyup bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde halka halka doğrayın
(Resimdeki gibi)
- Köfteyi yapmak için kıymaya bir adet soğanı rendeleyin
İnce kıyılmış maydanoz, pul biberi, tuz ve karabiberi de ekleyerek
iyice yoğurup köfte harcı elde edin
- Bir halka patatesi elinize alarak üzerine köfte harcından koyarak ikinci halka patatesi üzerine kapatın
Tekrar köfte harcı ve tekrar patates koyun
Elinizdeki dizmeyi tencerenin kenarına yan yatırarak koyun
Bu şekilde işlemi tekrar ederek bütün malzemeyi kullanın
Resimdeki gibi şekil elde edeceksiniz
- Küçük bir tavada sıvıyağı iyice kızdırarak tencereye, patateslerin üzerine gezdirerek dökün
Tencereyi ateşe alarak yaklaşık 4-5 dakika kadar patatesleri yağda kızartın
- Son olarak bir kasede domates salçasını kaynar suyla eriterek bir kaşık yardımıyla bütün yemeğin üzerine eşit miktarda
gelecek şekilde gezdirin
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatarak patatesler yumuşayana kadar pişirin
- Büyük bir servis kaşığıyla dizmenin şeklini bozmadan servis tabağına alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul