Konu
:
Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et
Yalnız Mesajı Göster
Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et
1 kg kuzu kuşbaşı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 kırmızıbiber
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Sos için
2 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Buharda pişirilmiş domates püreli et:
Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın
Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın
Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin
Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın
Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin
Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın
Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul