Yalnız Mesajı Göster

Karaman Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karaman Kebabı





Kullanılan Malzemeler:
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3 Adet defne yaprağı
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
4-5 Adet tane karabiber
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
1 Sap kereviz yaprağı
1 Adet körpe havuç
Yeteri kadar tuz
1 Çorba kaşığı domates salçası

Tarifin Hazırlanışı
Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın
Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin
Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün
Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün Yemeği hafif ateşte pişirin Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin Kalan salçayı süzgeçten geçirin
Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın Yemeğin üstüne döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla