07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıris

500 gr kemikli et
2 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı besni üzümü
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı sumak
Nane, kekik
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
İçli köfte malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
Tuz
İç malzemesi:
500 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Nane, kekik, kimyon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kıris: Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün Bir tencerede kemikli eti pişirin
İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın
İçli köfte için; pirinci robottan geçirin Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın
Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|