Konu
:
İç Pilavlı Taç Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Taç Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Taç Kebabı
2 kg koyun kaburga
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
3
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
1 soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gr tereyağı
2
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
İç pilavlı taç kebabı:
Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç şekli verin
Etleri yer yer delip soyulmuş sarımsakları yerleştirin
Tuz, kekik ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırıp etin üzerine sürün
Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırın ısısını 170 dereceye düşürün
Sıcak suyu tepsinin kenarından ekleyip 30-35 dakika pişirin
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip bol suyla yıkayıp süzün
Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün
Soğanı temizleyip kıyın
Tereyağını tencerede eritip soğan ve fıstığı pembeleşene kadar kavurun
Pirinci ekleyip karıştırın
Etin suyundan 1 bardak kadar alıp pirincin üzerine dökün
Sıcak su, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp dinlendirin
Pilavı servis tabağına alıp ortasına etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul