Konu: Kuzu Büryan
Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Büryan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Büryan





2 su bardağı basmati pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 soğan
3~4 diş ezilmiş sarımsak
1 kg kemikli kuzu eti
25 gr dolmalık fıstık
50 gr badem
2 domates
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
25 gr kuş üzümü
Tuz
Karabiber

Kuzu büryan:
Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip 10 dakika bekletin Suyunu süzün Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin Kemikli kuzu etlerini ilave edip kavurun Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Daha sonra badem ile dolmalık fıstığı ekleyin Pirinci ilave edip kavurun Küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin üzerine çok az suda erittiğiniz safranı, 2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin Hafif karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla