Konu
:
Kuzu Büryan
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Büryan
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Büryan
2 su bardağı basmati pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 soğan
3~4 diş ezilmiş sarımsak
1 kg kemikli kuzu eti
25 gr dolmalık fıstık
50 gr badem
2 domates
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
25 gr kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Kuzu büryan:
Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın
üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip 10 dakika bekletin
Suyunu süzün
Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin
Kemikli kuzu etlerini ilave edip kavurun
Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Daha sonra badem ile dolmalık fıstığı ekleyin
Pirinci ilave edip kavurun
Küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin
üzerine çok az suda erittiğiniz safranı, 2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin
Hafif karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul