Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Şaşlık

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Şaşlık





600 gr kuzu sırtı
3 soğan
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kekik
1 domates
2 sivri biber
2 lavaş ekmeği

Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon

Raita sos için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Pul biber

Kuzu şaşlık:
Temizlemiş kuzu sırtını küçük yaprak şeklinde doğrayın Soğanları halka şeklinde doğrayın Etleri bir kapta tuz, karabiber ve kekikle karıştırın Tüm malzemeyi şiş aparatlarına bir et bir soğan şeklinde yerleştirip ızgarada iyice kızarıncaya kadar pişirin

Pilav için, bir tencerede tereyağını eritin Pirinçleri tencereye alın ve kavurun Sıcak suyu, bulyonu ve tuzu tencereye aktarın ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin

Raita sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin Üzerine kuzu şaşlıkları alın Yanında pilav, ızgara domates, sivri biber ve raita sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla