Konu
:
Kuzu Şaşlık
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Şaşlık
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Şaşlık
600 gr kuzu sırtı
3 soğan
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kekik
1 domates
2 sivri biber
2 lavaş ekmeği
Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon
Raita sos için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Pul biber
Kuzu şaşlık:
Temizlemiş kuzu sırtını küçük yaprak şeklinde doğrayın
Soğanları halka şeklinde doğrayın
Etleri bir kapta tuz, karabiber ve kekikle karıştırın
Tüm malzemeyi şiş aparatlarına bir et bir soğan şeklinde yerleştirip ızgarada iyice kızarıncaya kadar pişirin
Pilav için, bir tencerede tereyağını eritin
Pirinçleri tencereye alın ve kavurun
Sıcak suyu, bulyonu ve tuzu tencereye aktarın ve tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
Raita sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın
Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin
Üzerine kuzu şaşlıkları alın
Yanında pilav, ızgara domates, sivri biber ve raita sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul