Konu
:
Keşkekli Kuzu Eti Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Keşkekli Kuzu Eti Kavurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkekli Kuzu Eti Kavurma
500 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr aşurelik buğday
1
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 soğan
2 diş sarımsak
3 sivri biber
250 gr mantar
2 domates
Tuz
çekilmiş karabiber
Taze biberiye ve kekik yaprakları
Keşkekli kuzu eti kavurma:
Bir gün önceden ıslatılmış buğdayı geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın
İyice kaynayıp ortadan ayrılmaya başlayınca buğdayları süzgece alın
Suyunu süzüp kısık ateşte tahta kaşıkla ezin
Koyulaşmaya başlarken ara ara varsa et suyu yoksa su ilave edip püre haline getirin
500 gr kuzu kuşbaşı etini tavaya alın ve ayçiçeği yağı ile suyunu çekinceye kadar kavurun
Sırasıyla iri doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber, mantar ve domatesleri ekleyip kavurun
Pişmeye yakın tuz, biberiye, taze kekik ve karabiber ilave edin
Hazırladığınız keşkeğin üzerine etleri yerleştirin
Erittiğiniz tereyağını gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul