Konu
:
Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi
Malzemeleri:
500 gram kuşbaşı dana eti
250 gram sivribiber
250 gram carliston biberi
1 adet orta boy soğan
İsteğe göre domates
Yarım su bardağı
Yettiği kadar sıvıyağ
2 çay kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı,
Tuz, karabiber, Pul biber
Yapılışı:
İlk önce bir tava içerisinde etleri sırası ile bir miktar ayçiçek yağı ile pişirin ve daha sonra bir spatula yardımı ile etleri çıkararak tencere içerisine alın
Dana etleri bir tencerede üstünü örtecek kadar su içerisinde ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
Ayçiçek yağı ve iri iri (ikişer santim uzunluğunda) doğranmış sivribiber ve carliston biberi ete ilave edin
Bunlarla birlikte daha önce doğradığımız soğanı da ilave edin
İsteğe göre domates eklemek isterseniz domateslerinde kabuklarını soyarak küp küp kesin ve onlarıda etlerin içine ilave edin
Daha sonra kekik ve defne yaprağı koyarak karıştırmaya başlayın
20-25 dakika kısık ateşte arada bir karıştırılarak kavurulur
Ateşten almanıza yakın tuz, karabiber ve pul biber eklenir
Daha sonra bir kase de servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul