Konu
:
Ev Usülü Kuzu Tandır
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usülü Kuzu Tandır
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usülü Kuzu Tandır
Malzemeleri:
1 bütün kuzu kol
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün
Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın
Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin
Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin
2, Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin
Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin
Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır
3, Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın
Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul