Konu
:
Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç
800 gr yağsız kuzu kuşbaşı
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
5 kırmızı soğan
1
5 su bardağı kavrulmuş badem
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
1 limonun suyu
2 su bardağı yoğurt
200 ml krema
3 su bardağı su
Baharatlı ve susamlı kuzu güveç:
Etleri güvece alın
Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip kavurun
Soğanları temizleyip ikiye kesin
Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın
Kavrulmakta olan ete 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı daha ekleyin
Kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin
Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin
Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin
Kalan 2 soğanı ince piyazlık doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin
Kremayı çırpıp üzerine gezdirin
Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul