Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç





800 gr yağsız kuzu kuşbaşı
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
5 kırmızı soğan
15 su bardağı kavrulmuş badem
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
1 limonun suyu
2 su bardağı yoğurt
200 ml krema
3 su bardağı su

Baharatlı ve susamlı kuzu güveç:
Etleri güvece alın Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip kavurun Soğanları temizleyip ikiye kesin Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın Kavrulmakta olan ete 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı daha ekleyin Kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin Kalan 2 soğanı ince piyazlık doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin Kremayı çırpıp üzerine gezdirin Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla