Yalnız Mesajı Göster

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç





500 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 patlıcan
2 kabak
2 patates
200 gr taze fasulye
200 gr taze mantar
100 gr sivri biber veya renkli biberler
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam taze biberiye yaprağı
1 tutam taze kekik yaprağı
2 defne yaprağı
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Taze baharatlı kuzu eti güveç:
Güvece önce yağı ve etleri alın Kısık ateşte kavururken ince doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patlıcan, kabak ve patatesleri ilave edin Ayıklanmış ve ortadan kesilmiş fasulyeleri ekleyin İnce doğranmış biber ve mantarları da tencereye alın Ayrı bir kapta salçayı sulandırıp güvece ilave edin Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla