Konu
:
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç
500 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 patlıcan
2 kabak
2 patates
200 gr taze fasulye
200 gr taze mantar
100 gr sivri biber veya renkli biberler
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam taze biberiye yaprağı
1 tutam taze kekik yaprağı
2 defne yaprağı
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Taze baharatlı kuzu eti güveç:
Güvece önce yağı ve etleri alın
Kısık ateşte kavururken ince doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patlıcan, kabak ve patatesleri ilave edin
Ayıklanmış ve ortadan kesilmiş fasulyeleri ekleyin
İnce doğranmış biber ve mantarları da tencereye alın
Ayrı bir kapta salçayı sulandırıp güvece ilave edin
Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul