Konu
:
Erikli Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Yahni
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Yahni
600 gr kuzu eti
2 soğan
60 gr tereyağı
200 gr mürdüm eriği
1 çubuk tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Erikli yahni:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın
Etler iyice yumuşayınca delikli bir kepçe yardımıyla ayrı bir kaseye aktarın
Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu çıkarıp süzün
Elde ettiğiniz soğan suyunu haşlanmış etlerin üzerine dökün
10 dakika kadar etleri bu suda bekletin
Tereyağının yarısını başka bir tencerede ısıtıp etleri kavurun
Ocaktan alıp bekletin
Kalan tereyağı ile soğanların posasını pembeleştirin
Çekirdekleri çıkartılmış erikleri ekleyip birkaç dakika kadar kavurun
Etler, tarçın çubuğu, şeker ve tuzu ekleyip çok kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yarım saat pişirin
Ocaktan alıp içindeki tarçın çubuğunu çıkarın
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul