Konu: Erikli Yahni
Yalnız Mesajı Göster

Erikli Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Yahni





600 gr kuzu eti
2 soğan
60 gr tereyağı
200 gr mürdüm eriği
1 çubuk tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

Erikli yahni:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın Etler iyice yumuşayınca delikli bir kepçe yardımıyla ayrı bir kaseye aktarın

Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu çıkarıp süzün Elde ettiğiniz soğan suyunu haşlanmış etlerin üzerine dökün 10 dakika kadar etleri bu suda bekletin Tereyağının yarısını başka bir tencerede ısıtıp etleri kavurun Ocaktan alıp bekletin

Kalan tereyağı ile soğanların posasını pembeleştirin Çekirdekleri çıkartılmış erikleri ekleyip birkaç dakika kadar kavurun Etler, tarçın çubuğu, şeker ve tuzu ekleyip çok kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yarım saat pişirin

Ocaktan alıp içindeki tarçın çubuğunu çıkarın Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla