Konu
:
Semizotlu Et Sote
Yalnız Mesajı Göster
Semizotlu Et Sote
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Semizotlu Et Sote
750 gr kuzu kuşbaşı eti
1 demet semizotu
250 gr arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1
5 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Semizotlu et sote:
Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın
Wok tavaya tereyağını ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın
Kuzu etlerini ekleyip soteleyin
Kuzu etinin rengi değişince kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanları ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin
1 yemek kaşığı biber salçasını ve domates püresini bir kasede karıştırın
Tavaya ilave edip karıştırın
1 su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin
Etler pişmeye yakın semizotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
Semizotları yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul