Yalnız Mesajı Göster

Semizotlu Et Sote

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Semizotlu Et Sote





750 gr kuzu kuşbaşı eti
1 demet semizotu
250 gr arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
15 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Semizotlu et sote:
Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın Wok tavaya tereyağını ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın Kuzu etlerini ekleyip soteleyin Kuzu etinin rengi değişince kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanları ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin 1 yemek kaşığı biber salçasını ve domates püresini bir kasede karıştırın Tavaya ilave edip karıştırın 1 su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Etler pişmeye yakın semizotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın Semizotları yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla