Konu
:
Nohut Püreli Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Nohut Püreli Kebap
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohut Püreli Kebap
2 su bardağı nohut
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı köri
1 tutam muskat
Tuz
karabiber
1 soğan
1 domates
3 sivribiber
400 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Nohut püreli kebap:
Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin
Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın
Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın
Süzüp püre haline gelinceye kadar ezin
Tencerede tereyağının yarısını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun
Ezilmiş nohut, süt, köri, muskat ve karabiberi ekleyin
Tahta bir kaşıkla katı bir püre haline gelinceye kadar sürekli karıştırın
Hazırladığınız püreden misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Soğanı soyup kıyın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Kalan tereyağı ayrı bir tencerede eritip kıyılmış soğan, sivribiberler ve eti kavurun
1 bardak sıcak su da sulandırılmış salça ve domatesi ekleyin
Kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın
Misket şeklinde yuvarladığınız nohut pürelerini servis tabağına alın
Zeytinyağında kavrulmuş pul biberi üzerlerine gezdirerek dökün
Etli karışımı nohut köftelerinin üzerine yayıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul