Konu
:
Şehriyeli Kuzu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Kuzu Güveç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Kuzu Güveç
750 gr dana kuşbaşı
2 çay bardağı arpa şehriye
1
5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivribiber
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
Şehriyeli kuzu güveç:
Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Biberleri iri iri doğrayın
2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun
Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin
Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
Bir tencerede kalan yağı ısıtın
Şehriyeyi ekleyip kavurun
1
5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin
Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın
Ortasına etli malzemeyi ekleyin
Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul