Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Kuzu Güveç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Kuzu Güveç





750 gr dana kuşbaşı
2 çay bardağı arpa şehriye
15 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivribiber
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber

Şehriyeli kuzu güveç:
Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Biberleri iri iri doğrayın 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin

Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
Bir tencerede kalan yağı ısıtın Şehriyeyi ekleyip kavurun 15 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin

Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın Ortasına etli malzemeyi ekleyin Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla