Konu
:
Sebzeli Hindi Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hindi Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hindi Sarma
4 dilim hindi şnitzel
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
4 dilim jambon
250 ml tavuk suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
450 gram patates kroket
600 gram sebze garnitürü (hazır ürün)
150 gram süt kreması
2 adet salatalık turşusu
2 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
Yapılışı:
Eti temizleyip biraz inceltin
Üzerine un, tuz, karabiber ve kekik serpin
Hardal sürüp etlerin üzerine birer dilim jambon ilave edin
Turşuları ikiye bölüp en üste ekleyin
Eti rulo haline getirip bir kürdanla sabitleyin
Soğanları soyup küp küp doğrayın
Hindi sarmaları yapışmaz tavada kızgın yağda kızartın
Soğan, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip biraz pişirin
Üzerini kapatıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakın
Bu arada patates kroketleri ve sebze garnitürünü paket üzerindeki tarife göre fırında veya tavada hazırlayın
Hindi sarmaları tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletin
Süt kremasını sosa ekleyip 5 dakika pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Sarmaları patates kroket, sebze garnitürü ve sosla tabaklara paylaştırıp servis yapın
Arzu ederseniz baharatlarla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul