Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Hindi Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Hindi Sarma





4 dilim hindi şnitzel
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
4 dilim jambon
250 ml tavuk suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
450 gram patates kroket
600 gram sebze garnitürü (hazır ürün)
150 gram süt kreması
2 adet salatalık turşusu
2 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:
Eti temizleyip biraz inceltinÜzerine un, tuz, karabiber ve kekik serpinHardal sürüp etlerin üzerine birer dilim jambon ilave edinTurşuları ikiye bölüp en üste ekleyinEti rulo haline getirip bir kürdanla sabitleyinSoğanları soyup küp küp doğrayın
Hindi sarmaları yapışmaz tavada kızgın yağda kızartınSoğan, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip biraz pişirin
Üzerini kapatıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakınBu arada patates kroketleri ve sebze garnitürünü paket üzerindeki tarife göre fırında veya tavada hazırlayınHindi sarmaları tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletinSüt kremasını sosa ekleyip 5 dakika pişirinTuz ve karabiberle tatlandırınSarmaları patates kroket, sebze garnitürü ve sosla tabaklara paylaştırıp servis yapınArzu ederseniz baharatlarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla