Konu
:
Çıtır Soğanlı Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Soğanlı Bonfile
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Soğanlı Bonfile
4 bonfile
250 gr mantar
2 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık yeşil biber
100 ml krema
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Çıtır soğanlar için
2 soğan
2 su bardağı süt
Yarım limon
2 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Ayçiçeği yağı
Çıtır soğanlı bonfile:
Soğanların kabuklarını soyun
İnce doğrayıp bir kaseye alın
Sütü ısıtıp limon suyu ekleyip karıştırın
20 dakika bekletip soğanların üzerine dökün ve 1 saat bekletin
Karışımdan küçük parçalar alıp bolca un, tuz, karabiber, kırmızı toz biber karışımına bulayın
Kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın
Mantar ve biberleri ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Krema ekleyip ocaktan alın
Etleri az yağ ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve servis tabaklarına alın
Üzerlerine mantarlı karışımdan gezdirin
Son olarak çıtır soğanları en üste yerleştirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul