Konu
:
Limonlu Dana Eskalopları
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Dana Eskalopları
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Dana Eskalopları
Malzemeleri:
4 adet dana eskalopu
2-3 yemek kaşığı veya 30-45 ml buğday unu
1/4 su bardağı veya 50 gram tereyağı
4 yemek kaşığı veya 60 ml zeytinyağı
4 yemek kaşığı veya 60 mI sek beyaz vermut ya da sek beyaz şarap
3 yemek kaşığı veya 45 ml limon suyu
Yettiği kadar Tuz ve çekilmiş karabiber
Süslemek için limon dilimleri
Maydanoz yaprakları
Servis için salata
Yapılışı:
1
Her dana eskalopunu iki kat streç filmin arasına koyup iyice incelene kadar üzerlerinde merdaneyi gezdirin ya da et döveceğiyle dövün
2
Dövülmüş eskalopları ikiye ya da dörde bölün
Tuz ve karabiber ektiğiniz una eskalopların iki yüzlerini birden bulayın
Unun fazlasını silkeleyin
3
Tereyağını zeytinyağının yarısıyla birlikte geniş, ağır bir tavada cızırdayana kadar kızdırın
Tavanın aldığı kadar eskalopu ilave edip yüksek ateşte her iki yüzlerini de hafifçe renklenene kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın
Eskalopları ıspatulayla tavadan alıp sıcak olarak bekletin
Zeytinyağının geri kalanını da tavaya ekleyip kalan eskalopları kızartın
4
Tavayı ateşten alıp vermutu ya da
şarabı ve limon suyunu ilave edin
Tavadaki sıvıyla iyice karışmalarını sağladıktan sonra yeniden ocağa koyun
5
Eskalopları yeniden tavaya alıp üzerlerini sosla kaplayın
Tavayı ara sıra çalkalayarak yaklaşık 2 dakika pişirin
Limon dilimleri, limon kabukları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek salatayla birlikte hemen servis yapın
Öneri:
• Dana yerine derisi soyulmuş tavuk filetosu kullanabilirsiniz
• Filetolar kalınsa merdaneyle yassılaştırmadan ya da dövmeden önce ikiye ayırın
Limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul