Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Dana Eskalopları

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Dana Eskalopları





Malzemeleri:
4 adet dana eskalopu
2-3 yemek kaşığı veya 30-45 ml buğday unu
1/4 su bardağı veya 50 gram tereyağı
4 yemek kaşığı veya 60 ml zeytinyağı
4 yemek kaşığı veya 60 mI sek beyaz vermut ya da sek beyaz şarap
3 yemek kaşığı veya 45 ml limon suyu
Yettiği kadar Tuz ve çekilmiş karabiber
Süslemek için limon dilimleri
Maydanoz yaprakları

Servis için salata
Yapılışı:
1 Her dana eskalopunu iki kat streç filmin arasına koyup iyice incelene kadar üzerlerinde merdaneyi gezdirin ya da et döveceğiyle dövün
2 Dövülmüş eskalopları ikiye ya da dörde bölün Tuz ve karabiber ektiğiniz una eskalopların iki yüzlerini birden bulayın Unun fazlasını silkeleyin
3 Tereyağını zeytinyağının yarısıyla birlikte geniş, ağır bir tavada cızırdayana kadar kızdırın Tavanın aldığı kadar eskalopu ilave edip yüksek ateşte her iki yüzlerini de hafifçe renklenene kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın Eskalopları ıspatulayla tavadan alıp sıcak olarak bekletin Zeytinyağının geri kalanını da tavaya ekleyip kalan eskalopları kızartın
4 Tavayı ateşten alıp vermutu ya da
şarabı ve limon suyunu ilave edin Tavadaki sıvıyla iyice karışmalarını sağladıktan sonra yeniden ocağa koyun
5 Eskalopları yeniden tavaya alıp üzerlerini sosla kaplayın Tavayı ara sıra çalkalayarak yaklaşık 2 dakika pişirin Limon dilimleri, limon kabukları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek salatayla birlikte hemen servis yapın

Öneri:
• Dana yerine derisi soyulmuş tavuk filetosu kullanabilirsiniz
• Filetolar kalınsa merdaneyle yassılaştırmadan ya da dövmeden önce ikiye ayırın Limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla