Konu
:
Brüksel Lahanalı Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lahanalı Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lahanalı Köfte
400 gr kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 soğan
1 yumurta
1 diş sarımsak
Tuz
200 gr brüksel lahanası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
1
5 su bardağı su
Kuru kekik
Brüksel lahanalı köfte:
Brüksel lahanası satın alırken, en yeşil ve sert yapraklılarını tercih edin
Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 2 dakika pişirin
Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin
Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun
Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartın
Kıymadan parçalar kopartıp lahananın etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış bir fırın kabına dizin
Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin
Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 190 dereceye ayarlamış fırında yaklaşık 1 saat ya da köfteler tamamen pişinceye kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul