Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanalı Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanalı Köfte





400 gr kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 soğan
1 yumurta
1 diş sarımsak
Tuz
200 gr brüksel lahanası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
15 su bardağı su
Kuru kekik

Brüksel lahanalı köfte:
Brüksel lahanası satın alırken, en yeşil ve sert yapraklılarını tercih edin Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 2 dakika pişirin Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin

Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartın Kıymadan parçalar kopartıp lahananın etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış bir fırın kabına dizin

Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 190 dereceye ayarlamış fırında yaklaşık 1 saat ya da köfteler tamamen pişinceye kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla