Konu
:
Çeşidiyye
Yalnız Mesajı Göster
Çeşidiyye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeşidiyye
Malzemeleri:
250 gram kuşbaşı koyun eti
100 gram koyun kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tuzsuz badem
1 çorba kaşığı nar ekşisi
5 tane kara erik kurusu
1 tatlı kaşığı bal
4 tane kuru kayısı
Yarım elma
Birer çorba kaşığı nişasta ve gül suyu
Yapılışı:
Kuş başını tereyağında kavurduktan sonra yumuşayıncaya kadar bir su bardağı suda pişirin
Erikleri 15 dakika sıcak suda beklettikten sonra nar ekşisiyle karıştırıp etin haşlanmakta olduğu tencereye katın, Elmayı soyup küp küp doğraym, kayısıları ince dilimler halinde kesin, tuzsuz bademleri haşlayıp kabuğunu soyun ve bunların hepsini tencereye ekleyin
Kıymayı fındık büyüklüğünde köfteler halinde yuvarlayıp bal ile aynı zamanda tencereye katın
fincan gül suyu ile nişastayı karıştırıp köfteler piştiğinde yavaş yavaş karıştırarak yemeğe dökün
Yaklaşık 7 dakika sonra çeşidiyyeniz kıvam kazanacak ve servise hazır hale gelecektir
Biraz dinlendirmeden servis yapmayın
Not: Erik ve bademlerin öğütülmesi konusunda farklı kaynaklarda farklı öneriler bulunuyor ve ince ince kıymaktan, bütün olarak kaynayan tencereye eklemeye kadar çok çe§itli önerilere rastlanabiliyor
Sonuçta yemeği tadacak olan sizsiniz,
nasıl isterseniz öyle yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul