07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Biftek Sarması

Malzemeleri: 12 adet ince dövülmüş biftek,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 adet kabak,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
Yeterince tuz ve karabiber
Kızartmak için:Un, yumurta,
galeta unu,
sıvıyağ
Yapılışı:
1- Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım Bu soğan suyuna, yeterince tuz, karabiber ve sıvıyağ ilave edip, terbiyeyi hazırlayalım
2- İnce dövülmüş biftekleri, bu terbiyeye tersli yüzlü bulayıp, üst üste dizelim Bu işlemi en az 5-6 saat evvelden veya bir gün önceden yapmalıyız
3- Havuç, kabak ve patatesi, serçe parmağımız gibi ince ve 5 cm boyunda keselim
4- İçine 1 çay kaşığı tuz attığımız kaynar suda, önce havuçları, sonra da patatesleri ve kabakları birazcık haşlayalım
5- Haşladığımız sebzeler soğuyunca, her bir bifteğin içine bu sebzelerden birer tane veya ikişer tane koyup, sigara böreği gibi saralım
6- Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa batırıp, sıvıyağda kızartarak patates tava veya pilav ile servis yapalım
|
|
|