Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Soğanlı Et

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Soğanlı Et





Soğan 2 orta boy 150 gram
Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram
Nane 1/3 demet 50 gram

Yapılışı:
Sebzeleri yıkaSoğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koySalçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, karıştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişirTuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişirNaneyi ve yeşil soğanı ayıkla
Naneyi ince ince kıyYeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra
Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir

Alıntı Yaparak Cevapla