Konu
:
Yeşil Soğanlı Et
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Soğanlı Et
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Soğanlı Et
Soğan 2 orta boy 150 gram
Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram
Nane 1/3 demet 50 gram
Yapılışı:
Sebzeleri yıka
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy
Salçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, karıştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişir
Tuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişir
Naneyi ve yeşil soğanı ayıkla
Naneyi ince ince kıy
Yeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra
Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul