07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Soslu Krepte Köfte

750 gr kıyma
2 soğan
1 yumurta
1'er çay kaşığı kekik
Kimyon
Karabiber
Yarım bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Krep için
2 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam tuz
Mantarlı sos için
200 gr kültür mantarı
2 soğan
2 diş sarımsak
25 gr margarin
Yarım su bardağı krema
Tuz
Pulbiber
Süslemek için
12 dal taze soğan sapları
Mantar soslu krepte köfte:
Köfte için, soğanları soyup rendeleyin Ekmeği ıslatıp ufalayın Kıyma, soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın
Krep malzemelerini blenderle çırpın Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin Bu şekilde 12 krep hazırlayın
Köfteleri sıvıyağda kızartın Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin
Mantarlı sos için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın, Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin Mantarları dilimleyip ekleyin Tuz, pulbiber ve kremayı ilave edin 5-6 dakika kadar pişirin Krep bohçalarını mantar sos ile servis yapın
|
|
|