Konu
:
Çanak Soğanda Kuzu Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Çanak Soğanda Kuzu Kavurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çanak Soğanda Kuzu Kavurma
1 paket Kuzu Kuşbaşı
4 büyük beyaz soğan
3 diş sarımsak
3 orta boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 tutam köri
Çanak soğanda kuzu kavurma:
Yemeklerin olmazsa olmazlarından kuru soğan, bu kez farklı şekilde karşımıza çıkıyor
Fırında közleyerek tatlandıracağınız dilim soğanlara, kavurduğunuz et ve domates sosu ilavesiyle alternatif bir tat olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz
Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin
Sürekli karıştırarak kavurun
Suyunu saldıktan sonra köriyi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın
Soğanların kabuğunu soyup kalın dilimleyin
Izgarada közleyin
Fırında pişirdiğiniz soğanların ortasındaki iki ya da üç katı ayırarak çukurlar elde edin
Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Sarımsakları soyup kıyın
Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp domatesleri, sarımsakları ve şekeri ilave edin
Sos kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp tuzla tatlandırın
Hazırladığınız sosu servis tabağına yayın
Üzerine közlediğiniz soğanları yerleştirin
Ortalarına kavrulmuş etleri paylaştırın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul