Konu
:
İspanak Soslu Ve Etli Tart
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Soslu Ve Etli Tart
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Soslu Ve Etli Tart
4 milföy hamuru
1 paket Dana Kuşbaşı
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
200 ml krema
Yarım kilo ıspanak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
20 gr tereyağı
Ispanak soslu ve etli tart:
Sebzelerle harmanlanan etleri, kremalı ıspanak püresi ile doldurulmuş milföy çanaklarında sunmak hem şık, hem de çok lezzetli
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın
Ispanak sos için, ıspanakları yıkayıp ince kıyın
Sıvıyağı tencerede ısıtın ve unu ekleyip kavurun
Krema ve ıspanağı ekleyip 20 dakika pişirin
Milföy hamurlarını oklavayla hafifçe incelterek açın
Yağladığınız küçük tart kalıplarının içine yerleştirin
Kenarlardan taşan fazlalıkları bıçakla kesin
Hamurların üzerine yağlı kağıtları yerleştirip hamurun pişerken Kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız milföylerin içindeki fasulyeleri yağlı kağıtlarla birlikte alın
Daha önceden hazırlamış olduğunuz ıspanak sosunu tartların içine eşit miktarlarda bölün
Üzerlerine etleri paylaştırın
Küp şeklinde doğradığınız biberlerle süsleyin
Toz kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp etlerin üzerine dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul