Yalnız Mesajı Göster

İspanak Soslu Ve Etli Tart

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Soslu Ve Etli Tart





4 milföy hamuru
1 paket Dana Kuşbaşı
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
200 ml krema
Yarım kilo ıspanak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
20 gr tereyağı

Ispanak soslu ve etli tart:
Sebzelerle harmanlanan etleri, kremalı ıspanak püresi ile doldurulmuş milföy çanaklarında sunmak hem şık, hem de çok lezzetli Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın Ispanak sos için, ıspanakları yıkayıp ince kıyın Sıvıyağı tencerede ısıtın ve unu ekleyip kavurun Krema ve ıspanağı ekleyip 20 dakika pişirin Milföy hamurlarını oklavayla hafifçe incelterek açın Yağladığınız küçük tart kalıplarının içine yerleştirin Kenarlardan taşan fazlalıkları bıçakla kesin Hamurların üzerine yağlı kağıtları yerleştirip hamurun pişerken Kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkardığınız milföylerin içindeki fasulyeleri yağlı kağıtlarla birlikte alın Daha önceden hazırlamış olduğunuz ıspanak sosunu tartların içine eşit miktarlarda bölün Üzerlerine etleri paylaştırın Küp şeklinde doğradığınız biberlerle süsleyin Toz kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp etlerin üzerine dökün Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla