Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Kayık Köfteler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Kayık Köfteler





400 gr bakla
750 gr kıyma
1 yumurta
5 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 demet dereotu
1 su bardağı domates püresi
Yarım su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 domates
Tuz

Baklalı kayık köfteler:
Domatesleri soyup küp doğrayın Dereotunu temizleyip doğrayın ve 3 çorba kaşığı kadarını ayırın Baklaları ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzüp bir kaba alın Küp kesilmiş domatesi ekleyip harmanlayın Ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak süzün

Kıymayı çukur bir kaba alın Ekmek içi, yumurta, peynir, köfte baharı, 1 kaşık sıvıyağ ve dereotunu ilave edip yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle kayık şekli verin

Kayık köfteleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Baklaları köftelerin içlerine uzunlamasına paylaştırın Domates püresi, kalan sıvıyağ, sıcak su ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye ekleyin Üzerini alüminyum folyo ile kapatın 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla