Konu
:
Baklalı Kayık Köfteler
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Kayık Köfteler
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Kayık Köfteler
400 gr bakla
750 gr kıyma
1 yumurta
5 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 demet dereotu
1 su bardağı domates püresi
Yarım su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 domates
Tuz
Baklalı kayık köfteler:
Domatesleri soyup küp doğrayın
Dereotunu temizleyip doğrayın ve 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
Baklaları ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzüp bir kaba alın
Küp kesilmiş domatesi ekleyip harmanlayın
Ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak süzün
Kıymayı çukur bir kaba alın
Ekmek içi, yumurta, peynir, köfte baharı, 1 kaşık sıvıyağ ve dereotunu ilave edip yoğurun
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle kayık şekli verin
Kayık köfteleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Baklaları köftelerin içlerine uzunlamasına paylaştırın
Domates püresi, kalan sıvıyağ, sıcak su ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye ekleyin
Üzerini alüminyum folyo ile kapatın
170 derece fırında 15-20 dakika pişirin
Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul