Konu
:
Ayva Püreli Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Püreli Kebap
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Püreli Kebap
Ayva püresi için
1
5 kg ayva
1 kg patates
1~2 tutam toz safran
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
40 gr tereyağı
Tuz
Kebap için
750 gr dana kemiksiz parça et
1
5 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
kekik
Ayva püreli kebap:
Ayvaları soyup doğrayın
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın
Safranı ekleyip ayvalar yumuşayana
kadar haşlayın
Suyunu süzüp robota alın ve püre şeklinde ezin
Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp çatalla ezerek püre yapın
Ayva püresi, tereyağı ve sütü
ilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Ocaktan alıp peynir ve tuzu ekleyin
Karıştırıp sıcak olarak muhafaza
edin
Sıvıyağı tencerede ısıtın
Sarımsak ve eti ilave edin
Et suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak soteleyin
Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Etler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin
Tuzla tatlandırın
Ayva püresini servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul