Yalnız Mesajı Göster

Ayva Püreli Kebap

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Püreli Kebap





Ayva püresi için
15 kg ayva
1 kg patates
1~2 tutam toz safran
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
40 gr tereyağı
Tuz

Kebap için
750 gr dana kemiksiz parça et
15 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
kekik

Ayva püreli kebap:
Ayvaları soyup doğrayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın Safranı ekleyip ayvalar yumuşayana
kadar haşlayın Suyunu süzüp robota alın ve püre şeklinde ezin

Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın Ayva püresi, tereyağı ve sütü
ilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin Ocaktan alıp peynir ve tuzu ekleyin Karıştırıp sıcak olarak muhafaza
edin

Sıvıyağı tencerede ısıtın Sarımsak ve eti ilave edin Et suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak soteleyin

Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın Etler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Tuzla tatlandırın

Ayva püresini servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla