Konu
:
Soslu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Pirzola
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Pirzola
12 kuzu pirzola
3 diş ezilmiş sarımsak
4 dilim beyaz tost ekmeği
Tuz, karabiber
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1
5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka
1 çorba kaşığı biber salçası
Soslu pirzola:
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun
Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın
Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın
Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın
Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın
Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin
Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul