Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Köfte





500 gr kıyma
2 soğan
3 yumurta
15 çay bardağı buğday
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon

Kızartmak için
ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu

Buğdaylı köfte:
Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğday yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün

Soğanları soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Soğan, bir yumurta, buğday, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edip yoğurun Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde oval köfteler hazırlayın

Kalan iki yumurtayı çırpın Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin Sıcak veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla