Konu
:
Buğdaylı Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Köfte
500 gr kıyma
2 soğan
3 yumurta
1
5 çay bardağı buğday
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için
ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Buğdaylı köfte:
Buğdayı akşamdan ıslatın
Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün
Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğday yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
Soğanları soyup kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
Kıymayı çukur bir kaba alın
Soğan, bir yumurta, buğday, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edip yoğurun
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde oval köfteler hazırlayın
Kalan iki yumurtayı çırpın
Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın
Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin
Sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul