Konu
:
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But
4 kuzu but
200 gr mantar
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı limon suyu
500 gr patates
Bir kaç dal taze kekik
Tuz
biberiye
karabiber
Mantarlı ve patatesli kuzu but:
Mantarları temizleyip dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin
Sarımsakları soyup ezin
Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kalacak şekilde haşlayın
Soyup elma gibi dilimleyin
Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak, et ve limon suyunu ilave edin
Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Sıcak su, mantar, karabiber, biberiye, domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana
kadar pişirin
Tuz serpip ocaktan alın
Et ve sosunu fırın kabına alın
Fırın kabının kenarına patatesleri ilave edin
Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine serpiştirin
180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul