Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But





4 kuzu but
200 gr mantar
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı limon suyu
500 gr patates
Bir kaç dal taze kekik
Tuz
biberiye
karabiber

Mantarlı ve patatesli kuzu but:
Mantarları temizleyip dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin Sarımsakları soyup ezin Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kalacak şekilde haşlayın Soyup elma gibi dilimleyin

Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak, et ve limon suyunu ilave edin Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Sıcak su, mantar, karabiber, biberiye, domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana
kadar pişirin Tuz serpip ocaktan alın

Et ve sosunu fırın kabına alın Fırın kabının kenarına patatesleri ilave edin Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine serpiştirin180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla