07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Soğanlı Şiş

800 gr dana gulaş
10 çarliston biber
10 mantar
2-3 kırmızı soğan
1 limon
2-3 dal maydanoz
Marinat için:
1 kg süzme yoğurt
2 dal maydanoz
1 çay kaşığı köri
1 çorba toz zencefil
2 kırmızı acı süs biber
1 limon suyu
Tuz, kekik
Kırmızı soğanlı şiş:
Marinatı hazırlamak için; derin bir kapta süzme yoğurt, kıyılmış maydanoz, köri, zencefil, doğranmış kırmızı acı biber, limon suyu, tuz ve kekiği karıştırın Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin
Etleri geniş bir cam kaba alın Üzerine hazırladığınız yoğurtlu marinatı dökün Kaşıkla altüst ederek karıştırın Kapağını kapatıp serin bir ortamda veya buzdolabında en az 1 saat bekletin
Kırmızı soğanları soyup kalın kalın dilimleyin Mantarları ortadan ikiye kesin Limonu küçük küçük doğrayın Maydanozu iri iri doğrayın Çarliston biberleri 2-3 parmak uzunluğunda doğrayın
Şişlere çarliston biber, mantar, et, soğan ve limonları sırayla dizin Şişleri yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yerleştirin Tuz serpip arada bir çevirerek fırında pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|