Konu
:
Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni
500 gr kestane
500 gr kuzu kuşbaşı
500 gr patates
3 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 sivri biber
7 kiraz domates
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
10 mantar
Kuzu etli ve kestaneli yahni:
Kestanelerin üzerlerini çizip yumuşayana kadar haşlayın
Kabuklarını soyun
Soğanları soyup kıyın
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin
Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun
Eti ilave edip et suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Sırasıyla sivribiber, kiraz domates, şeker ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin
Kestane, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika daha pişirmeye devam edin
Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin
Kızgın yağda kızartın
Patatesleri servis tabağının çevresine yerleştirip ortasına eti ilave edin
Taze biberiye ile süsleyin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul