Konu
:
Ekmekli Et Sote
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekli Et Sote
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekli Et Sote
750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı
4 dilim soyalı ekmek
6 domates
4 sivribiber
4 soğan
150 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
Birkaç dal maydanoz
Tuz
karabiber
Ekmekli et sote:
Domatesleri soyup rendeleyin
Sivribiberleri temizleyip dilimleyin
Soğanları temizleyip kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin
Birkaç dakika soteleyin
Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin
Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin
Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın
Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul