Yalnız Mesajı Göster

Ekmekli Et Sote

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekli Et Sote





750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı
4 dilim soyalı ekmek
6 domates
4 sivribiber
4 soğan
150 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
Birkaç dal maydanoz
Tuz
karabiber

Ekmekli et sote:
Domatesleri soyup rendeleyin Sivribiberleri temizleyip dilimleyin Soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin Birkaç dakika soteleyin Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin

Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın

Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla