Konu
:
Kuzu Etli Elbasan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Elbasan Tava
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Elbasan Tava
600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
30 gr tereyağı
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2 yumurtanın sarısı
Kuzu etli elbasan tava :
Soğanları piyazlık doğrayın
Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin
Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin
Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin
Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın
Yumurta sarılarını çırpın
Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın
Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın
Karışımı etlerin üzerine dökün
180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul